Valid HTML 4.01 Transitional


Calypso Diving Estartit Costa Brava


Medes Estartit

Costa Brava


- Waar vindt u ons -


L'Estartit is gelegen aan de Middellandse Zeekust in het noorden van Spanje (de Costa Brava), tussen Barcelona en de Franse grens. Genesteld tussen de zee en de bergen biedt Estartit een fraai en gevarieerd landschap, de naam Costa Brava waardig. Costa Brava betekent "wilde kust" vanwege haar vele kleine rotsformaties, afgewisseld met veilige, zuivere zandstranden.

De plaatsco÷rdinaten voor Estartit zijn bij benadering 42║04'38'' N bij 03║11'42'' O. De dichtstbij zijnde luchthavens zijn Girona en Barcelona. De streek is voorzien van goede weg- en treinverbindingen. Estartit is vooral bij de duikers bekend omwille van het natuurreservaat der "Medas-eilanden".

Het grote voordeel is dat, dankzij het zeer uitgestrekte zandstrand, Estartit de plaats bij uitstek is waar duiken en de familie-vakantie het beste samen gaan. Op een gedeelte van het strand kan je parkeren: dus geen mijlenver gesleur met allerhande strand-attributen. De duikers blijven hoe dan ook slechts 1,5 tot 2 uur weg: de boottocht naar de duikplaats duurt slechts 15 tot 20 min., ieder doet zijn duik en de boot komt terug.

In Estartit zelf zijn wij gemakkelijk te vinden: Op de eerste grote rotonde bij het binnenrijden van Estartit neemt u de tweede afslag richting strand. Voor het strand slaat u rechtsaf en na nog een bocht naar rechts ziet u links het Calypso kantoor. Gemakkelijker is het echter om de auto even op het strand te parkeren en naar ons toe te lopen.

Klik hier voor een kaartje van Estartit zodat u ons gemakkelijk kunt vindenBack